Streljali na množico žensk

Foto: EPA
Foto: EPA
Na stotine žensk v Carigradu protestira, ker so jim oblasti ob jutrišnjem medarodnem dnevu žensk prepovedali zborovanja.
Oglej si celoten članek

Kot poroča agencija Reuters so oblasti svojo prepoved utemeljile z varnostnimi razlogi. Na stotine žensk se je tako zbralo na trgu Kadikov v Carigradu, kjer vzklikajo parole in nosijo številne transparente.

Med ženskami in policijo je prišlo do več prerivanj, na kar je policija odgovorila s streli z gumijastimi naboji.

Podobne proteste so ženske napovedale v Ankari, kjer so ženske ravno tako že stopile na ceste in opozarjale na nasilje zoper ženske in neenakosti na delovnih mestih.  

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 19:43 7. Marec 2016.

    Žalostno je da se morajo boriti za svoje pravice kot pred sto leti.

  • mph
    17:42 7. Marec 2016.

    Žalostno, Erdogan pripravlja novo ISIS državo v Turčiji, odvraten fanatik. Ves napreden Ataturka bo šel v nič za časa njegove …

  • 17:22 7. Marec 2016.

    Žalostno...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.