Streljanje na ameriške marince, štirje so umrli

Foto: EPA
Foto: EPA
Napad na ameriške vojaške rezerviste, pri čemer so bili štirje ubiti. Policisti so ustrelili tudi napadalca, katerega poreklo naj bi bilo iz Kuvajta. Oblasti so streljanje označile kot teroristično dejanje.
Oglej si celoten članek

Do streljanja je prišlo pri vojaških objektih v mestu Chattanooga v zvezni državi Tennessee; najprej so streli odjeknili v centru za rekrute, nato pa še v deset kilometrov oddaljenem centru rezervistov.

Policija trdi, da je na obeh lokacijah streljal isti človek, ki so ga identificirali kot Muhammada Youssefa Abdulazeeza. Potem ko so sprva v medijih krožile povsem nasprotujoče si vesti, je policija kasjene potrdila, da je bil 24-letni napadalec na koncu ubit.

Abdulazeez naj bi bil po poreklu Kuvajtčan, za zdaj še ni znano, če je imel ameriško državljanstvo. Ravno tako se še ne ve, kakšni so bili njegovi motivi in ali je bil povezan z islamskimi skrajneži.

Natančne podrobnosti streljanja še niso znano; očividci govorijo, da so videli napadalca, kako v centru za rekrute strelja v avtomobile. “Bilo je zelo glasno, izstreljenih je bilo veliko nabojev,” je medijem povedala Gina Mule, zaposlena v bližnji restavraciji. 

Foto: EPA Streljanje v Tennesseeju

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.