Streljanje na veleposlaništvo

Foto: Žurnal24
V Mavretaniji je šest oboroženih neznancev streljalo na izraelsko veleposlaništvo in pri tem ranilo tri mimoidoče.
Oglej si celoten članek

Šest oboroženih mož se je v mavretanski prestolnici Nouakchott spopadlo z varnostniki izraelskega veleposlaništva in pri tem kričalo Allah Akbar (Bog je velik). Po napadu so zbežali neznano kam. Reševalne službe so sprva poročale o ranjenih, a izraelski veleposlanik Boaz Bismuth je informacijo zanikal: "Ob 2.20 zjutraj so neznanci streljali na veleposlaništvo. Osebje, tako izraelsko kot mavretansko, je na varnem." Po zadnjih podatkih so bili ranjeni trije mimoidoči.

Do streljanja je prišlo po odpovedi relija Dakar, ki so se mu organizatorji odpovedali zaradi strahu pred morebitnimi napadi islamskih skrajnežev. Ti so v dveh ločenih napadih konec decembra že ubili štiri francoske turiste in nekaj mavretanskih vojakov. Odgovornost za uboje so prevzeli skrajneži, povezani z afriškim krilom Al Kaide.

Mavretanija je ena od redkih držav arabske lige, ki ima diplomatske odnose z Izraelom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.