V strelskem pohodu ubil najmanj 20 ljudi, drame še ni konec

Foto: epa Foto: epa Foto: Profimedia Foto: Profimedia Foto: Profimedia
Vojak ubil 20 ljudi, 21 je ranjenih, zadrževal naj bi talce...
Oglej si celoten članek

Vojaški častnik Jakraphanth Thomma je v vojaškem kampusu najprej ubil svojega nadrejenega in še dva kolega, nato je ukradel vojaški avtomobil humvee. Od tam se je z avtomatskim orožjem napotil do nakupovalnega središča v mestu Korat na severovzhodu Tajske.

 

Ko je prispel v nakupovalni center, je streljal še na civiliste po zadnjih podatkih ubil 20 ljudi, veliko je tudi poškodovanih. Po družbenih omrežjih so kaj hitro zaokrožili posnetki panike, ki je nastala med streljanjem, pa tudi tudi posnetki napadalca.

Kot poroča Reuters, naj bi napadalec pred pohodom na Facebooku napisal: "Smrt je neizogibna za vsakogar." Ob zapisu je fotografija, na kateri naj bi imel v roki pištolo.

Policija napadalca, ki se zadržuje v bližini nakupovalnega središča, še ni prijela. Po nekaterih podatkih naj bi zadrževal več talcev, policisti pa ga poskušajo izslediti. Oblasti bližnje prebivalce pozivajo, naj ne zapuščajo domov.

Po zadnjih podatkih je policija doslej zavzela pritličje poslopja ter pozvala ljudi, naj se iz njega umaknejo z dvignjenimi rokami. Stavbo so obkolili policisti in vojaški specialci.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 11

  • 00:03 9. Februar 2020.

    Ne veste, kje najti žensko za eno noč? Pridite -- Bredhot.Com

  • 16:16 8. Februar 2020.

    NOVI DEL FORTNITE SE SPLAČA

  • 15:50 8. Februar 2020.

    Razlog več proti nakupu oklepnikov in orožja vojski .

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.