Stric že v priporu, ustrelili pa njo

Foto: Profimedia
V ZDA policija med iskanjem že aretiranega kriminalca ustrelila žensko.
Oglej si celoten članek

Zvezni in lokalni policisti so v četrtek zgodaj zjutraj v ameriškem mestu Alabama izvedli racijo v okviru iskanja osumljenega kriminalca, med vdorom v hišo pa ustrelili nedolžno žensko, ki se je prestrašila in prijela za orožje. Šele potem so ugotovili, da je iskani kriminalec že v zaporu.

Policija je vdrla v hišo nečaka osumljenca, Christopherja McLeoda. Ta pravi, da je zjutraj ob pol šestih pred odhodom v službo iz hiše nesel smeti, nakar so ga obkolile močne policijske sile in vdrle v hišo, kjer je spala njegova 19-letna zaročenka Ann Rylee.

Verzija 1 in 2

Od tu naprej pa obstajata dve različici dogodka. Šerif okrožja Mobile Sam Cochran trdi, da je ženska pograbila puško in jo namerila v enega od policistov, ki so jo nekaj sekund pozivali, naj odloži orožje, vendar ni in so začeli streljati. Dobila je več ran, a bo preživela in seveda tožila za visoko odškodnino.

McLeod pa trdi, da so policisti vdrli v hišo in da njegove zaročenke niso pozvali, naj odloži orožje, ampak so začeli kričati "puška, puška" in takoj streljali. Njegov stric Christopher McLeod ne živi na njegovem naslovu, sicer pa so ga aretirali že dan prej, kar bi lahko policisti preverili v računalniku, preden so šli v akcijo.

Šerif Cochran pravi, da je kriva ženska, ker je prijela za orožje in ga kljub pozivom ni odložila. Dejal je, da bi, če bi upoštevala navodila policistov, vse minilo hitro in brez nasilja.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.