Strmoglavilo letalo

Foto: Žurnal24 Slika je simbolična. (Foto: Žurnal24)
V Kongu je strmoglavilo letalo Združenih narodov. Po prvih podatkih naj bi umrlo 10 oseb, 16 je ranjenih.
Oglej si celoten članek

V Kongu je med pristajanjem na letališču Kinšasi strmoglavilo letalo Združenih narodov. Po prvih podatkih naj bi umrlo 10 oseb, 16 je ranjenih, poroča Reuters. Nesreči naj bi botrovalo tudi slabo vreme, saj je takrat silovito deževalo.

Prelomilo se je in zagorelo
Po podatkih očividca se je letalo pri ponesrečenem pristajanju prelomilo na pol in zagorelo. Novinar AFP je na terenu  videl, kako so reševalci iz razbitin letala doslej potegnili že najmanj 16 trupel. Poleg tega naj bi po navedbah uslužbenca letališča uspeli rešiti tri ali štiri preživele. Žrtev bo verjetno še več, saj je bi bilo na krovu ponesrečenega letala okoli 30 ljudi.

Nesreča pred tremi leti
To pa ni prva nesreča letala ZN v Kongu. Pred tremi leti je letalo Združenih narodov strmoglavilo v vzhodnem delu Konga. Umrlo je vseh 17 ljudi na krovu.
Med žrtvami so bili tako prebivalci Konga kot tudi kanadski član Združenih narodov za razvoj, indijski uslužbenec na uradu za usklajevanje humanitarnih pomoči ter pripadniki organizacije Zdravniki brez meja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.