Strmoglavilo letalo, mrtva dva 14-letnika in pilot

Foto: Kantonspolizei Graubünden
V Švici je strmoglavilo letalo, mrtev je pilot in dva 14-letnika, 17-letnica hudo poškodovana.
Oglej si celoten članek

Policija je bila o nesreči obveščena okrog pol desetih dopoldan, takoj so poleteli na kraj nesreče, kjer pa so lahko rešili le hudo poškodovano 17-letnico, pilota in dva 14-letna fanta pa so lahko le mrtve izvlekli iz razbitin.

Pilot in trije mladi, vsi Švicarji, so z enomotornim letalom Piper PA-28 poleteli deset minut čez devet, je sporočila kantonalna policija, razbitine pa so našli blizu gorske koče Diavolezza. Policija sicer ni pristojna za preiskavo nesreče.

Polet naj bi bil vrhunec mladinskega tabora letalskega kluba, take dejavnosti pa imajo že 35 let. Pilot je bil izkušen in je pred usodnim poletom že peljal eno skupino najstnikov.

dezurni@zurnal24.si

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.