Strmoglavilo letalo s 112 potniki

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
V Kongu med pristajanjem strmoglavilo letalo. Poročajo o 53 mrtvih in 40 preživelih.
Oglej si celoten članek

Med pristajanjem v slabih vremenskih razmerah na mednarodnem letališču v Kisanganiju v Demokratični republiki Kongo je strmoglavilo letalo s 112 potniki na krovu, je za Reuters potrdil predstavnik kongoške letalske družbe Hewa Bora.

Tiskovni predstavnik kongoške vlade Lambert Mende je medtem sporočil, da so reševalne službe iz razbitin letala vrste boeing 727 potegnile 40 preživelih.

"Pilot je poskušal pristati, a se očitno letalo med pristajanjem ni dotaknilo pristajalne steze," pa je za agencijo povedal izvršni direktor Hewa Bora Stavros Papaioannou. "53 mrtvih je zadnji podatek o žrtvah, ki ga imam," je dejal.

Letalska družba Hewa Bora je na črni listi letalskih prevoznikov, ki jim je v celoti prepovedano opravljanje letov v Evropski uniji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.