Strmoglavilo letalo s 177 ljudmi. Preživelih ni.

Foto: Epa
Foto: Epa
Za nesrečo naj bi bila kriva okvara motorja.
Oglej si celoten članek

V Iranu je kmalu po vzletu z letališča v Teheranu strmoglavilo ukrajinsko letalo tipa boeing 737 s 177 ljudmi na krovu, navedbe lokalnih medijev povzemajo tuje tiskovne agencije. Preživelih ni.

Letalo je pripadalo ukrajinski letalski družbi International Airlines, glede na prve podatke pa naj bi bilo namenjeno v Kijev. Strmoglavilo je kmalu po vzletu z mednarodnega letališča Imam Homeini in padlo na območje zahodno od prestolnice Teherana. Letalo naj bi zagorelo.

"Vsi potniki so mrtvi," je objavila iranska agencija Irna.

Na letalu je bilo 177 ljudi - 168 potnikov in devet članov posadke. MailOnline navaja, da so bili med potniki trije državljani Velike Britanije, 82 državljanov Irana, 63 Kanadčanov, 11 Ukrajincev, 10 Švedov, štirje Afganistanci in štirje Nemci. 

Oblasti so na prizorišče poslale reševalne ekipe. V Ukrajinski ambasadi v Teheranu menijo, da je za nesrečo kriva okvara motorja in dodajajo, da je bilo letalo sicer staro manj kot štiri leta in redno vzdrževano.

 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.