Strmoglavilo vesoljsko plovilo

Foto: EPA
Foto: EPA
Vesoljsko plovilo SpaceShipTwo je strmoglavilo v puščavi Mojave zaradi "resnih napak".
Oglej si celoten članek

Do strmoglavljenja je prišlo med testnim poletom, umrl je kopilot, pilot se je izstrelil in so ga hudo poškodovanega odpeljali v bolnišnico, poroča več tujih medijev.

Nesrečo so potrdili v družbi Virgin Galactic, ki jo je ustanovil Richard Branson, okoliščin nesreče pa podrobneje niso pojasnili. "Tesno bomo sodelovali z oblastmi, da bi odkrili vzrok nesreče," so zapisali na Twitterju.

SpaceShipTwo naj bi v prihodnosti izvajala komercialne polete v vesolje, potnike naj bi vozila na okoli 100 kilometrov nad Zemljo.

Le dva dni nazaj pa je na izstrelišču v Virginiji je razneslo brezpilotno raketo antares podjetja Orbital Sciences, ki bi morala na Mednarodno vesoljsko postajo ISS ponesti več kot dve toni materiala.


Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.