Študentka na sodišče zaradi pomotoma nakazanega denarja

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Študentka se je morala zagovarjati na sodišču.
Oglej si celoten članek

Južnoafriška študentka se je morala danes zagovarjati pred sodiščem zaradi kraje, potem ko je pomotoma na račun dobila nakazanih 1,1 milijona dolarjev. Študentka Sibongile Mani je lani postala upravičena do prejemanja socialne pomoči v višini 110 dolarjev za nakup hrane v okviru programa za pomoč študentom. Namesto 110 dolarjev so ji junija lani na račun pomotoma nakazali 1,1 milijona dolarjev.

Po pomoti pridobljen denar je študentka univerze Walter Sisulu nato zapravila za raznorazna draga oblačila, telefone in zabave.

Program za pomoč študentom je šele po treh mesecih opazil napako in hitro z njenega računa pobral ostanek nakazane vsote.

Policija je kasneje izdala nalog za aretacijo, študentka pa se je predala. Sodnik jo je danes prvič zaslišal zaradi kaznivega dejanja kraje, a jo je izpustil z opozorilom ter ukazal, da se ponovno zglasi 2. julija.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 08:09 1. Junij 2018.

    isti moment bi morala kakega odvetnika najet pa bi bilo,ops aja to ni Slovenija

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.