Super Mario želi podporo ekipi

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Mandatar italijanske tehnične vlade Mario Monti je danes na posvetu s parlamentarnimi strankami. Posvetovanja se bodo, kot kaže, zavlekla še v torek.
Oglej si celoten članek

Mandatar tehnične vlade Italije Mario Monti želi namreč najprej pri parlamentarnih strankah preveriti podporo svojim 12 ministrom. Montijeva vlada naj bi bila povsem tehnične narave, brez imen iz politike. Osnovni nalogi novega premierja in vlade bosta finančna sanacija države in oživitev gospodarske rasti, pri čemer bo, kot je dejal, pomemben čut za socialno pravičnost.

Obrazi znani danes zvečer

Posvetovanja bodo predvidoma trajala še jutri, ko se bo sestal tudi s socialnimi partnerji, o zaupnici vladi pa naj bi parlament glasoval že konec tedna. Po prvih informacijah naj bi 68-letni ekonomist strankam ponujal reformo s številnimi odrekanji, hkrati pa kot prioritete izpostavil zaposlovanje mladih (imajo namreč skoraj 30-odstotno brezposelnost) in spodbujanje gospodarske rasti.
Čim hitrejše imenovanje nove vlade je po ocenah večine italijanskih analitikov nujno zaradi pomiritve mednarodnih finančnih trgov in okrepitve zaupanja v kredibilnost vlade. V torek se bo Monti tako srečal še s predstavniki Ljudstva svobode in Demokratske stranke, ki sta napovedali podporo tehnični vladi. Severna liga je podporo že odrekla.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.