Suša ogroža kenijske slone

Foto: Žurnal24 Najbolj ogroženi so starejši sloni in mladiči, ki brez hrane ne morejo slediti m
Suša v Keniji že dolgo kaže svoje zobe. Poginile so že številne divje živali, množično pa poginjajo tudi sloni, saj so reke presušene, živali pa preveč izčrpane, da bi se selile.
Oglej si celoten članek

Ponekod v Keniji že tri leta ni pošteno deževalo in suša je zahtevala svoj davek. Živina poginja, uničen pa je tudi pridelek, od katerega so odvisna življenja številnih ljudi. Iz Evropske unije sporočajo, da je trenutno ogroženih najmanj 3,8 milijona ljudi, ki jih je suša letos prizadela.

Poginili bodo vsi mladiči, ki so se skotili letos
"To je najhujša suša v zadnjih dvanajstih letih. Najbolj so ogrožena življenja starejših slonov in mladičev. Ti že množično umirajo in bojimo se, da bodo poginili skoraj vsi mladiči, ki so se skotili letos, saj slonice ne bodo imele dovolj mleka. Večina slonov že boleha za raznimi infekcijami zaradi padca imunskega sistema," je dejal biolog Iain Douglas-Hamilton.

Suša je prizadela tudi prebivalce Kenije. © Reuters

 
Število umrlih slonov je zaskrbljujoče
Sloni, ki nimajo plenilcev, morajo na dan spiti vsaj 200 litrov vode in pojesti okoli 300 kilogramov trave in vej. Zaradi suše pa vode skoraj nikjer več ni, trava pa je izginila. V zadnjih dveh mesecih je na območjih Laikipia, Isiolo in Samburu umrlo najmanj sto slonov.

V Keniji je trenutno 23 tisoč slonov, strokovnjaki pa pravijo, da jih številka poginulih slonov skrbi. Kenijski premier Raila Odinga je prejšnji mesec opozoril, da bo Kenijo doletela katastrofa, če ne bo oktobra ali novembra začelo deževati.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.