SV: zaradi alkohola štirje odpoklicani s Kosova

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Slovenska vojska je z misije na Kosovu odpoklicala štiri vojake, ker so bili med opravljanjem nalog vinjeni.
Oglej si celoten članek

Incident se je pripetil konec aprila, ko so vojaki varovali bazo v Prištini, v kateri je poveljstvo Natove misije Kfor. Četverica, proti kateri so uvedli disciplinski postopek, se bo predvidoma v sredo vrnila v domovino.

Da so vojaki, ki so nastopili naloge varovanja baze v Prištini, pod vplivom alkohola, je posumil poveljnik njihove čete, zato je poklical vojaško policijo. Ta je z alkotestom ugotovila, da je četverica dejansko pod vplivom alkohola. Zato so vojake nemudoma odpoklicali z dolžnosti in posledično z operacije, so povedali v Slovenski vojski (SV).

Prvič incident zaradi alkohola

Četverica se bo predvidoma v sredo vrnila v Slovenijo, saj je na ta dan vzpostavljen reden tedenski zračni most s Kosovom. V bližnji prihodnosti jih bodo na misiji nadomestili štirje drugi slovenski vojaki. SV ima za misije v tujini namreč vedno pripravljeno rezervno ekipo. Gre za prvi tovrstni incident Slovenske vojske na misijah v tujini, alkoholiziranost pri izvajanju nalog varovanja pa je nedopustna, so dodali v SV.

Slovenija ima na Kosovu trenutno okoli 300 vojakov, minuli mesec pa ji je pripadel položaj namestnika poveljnika sil Kfor. Ta položaj bo predvidoma oktobra prevzel brigadir Bojan Pograjc. S Pograjcem bo imela Slovenija na Kosovu dva visoka predstavnika, saj je posebni predstavnik in vodja urada EU na Kosovu bivši zunanji minister Samuel Žbogar.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.