Švedska: Begunci kradejo in napadajo ženske

Foto: Facebook
Foto: Facebook
Kot smo že poročali, 15-letni begunec je v enem izmed begunskih centrov za mladoletne migrante brez spremstva včeraj napadel delavko centra in jo do smrti zabodel. Državljani Švedske na nogah.
Oglej si celoten članek

22-letno Alexandro Mezher je 15-letni begunec včeraj zjutraj napadel z nožem; še živo so prepeljali v bližnjo bolnišnico v mestu Sahlgrenska, kjer pa je zaradi posledic poškodb umrla.

Kot pišejo švedski mediji, so begunca po napadu pridržali ostali delavci centra, dokler ni prišla policija, ki ga je priprla. Nož so že našli, policijska preiskava pa je še v teku.

Alexandra Mezher, katere družina sicer izhaja iz Libanona, je v sprejemnem centru za mladoletne begunce brez spremstva delala le nekaj mesecev.

Prijave zaradi napadov

Do umora je prišlo istega dne, ko je policija na Švedskem vladi poslala zahtevo, da v sprejemne centre postavi več policistov, da bi ti učinkoviteje zajezili nasilje, povezano z begunsko krizo. V lanskem letu se je to nasilje v primerjavi z letom prej podvojilo; v državo z 9,8 milijoni prebivalcev je lani vstopilo 160 tisoč beguncev.

Pred včerajšnjim incidentom so štiri dekleta, mlajša od 18 let, prijavila, da so jih na javnih bazenih v centru Stockholma napadli mladi migranti. V istem času, torej prejšnji teden, je policija opozorila državljane, da so glavne železniške postaje postale nevarne, saj naj bi jih "prevzele skupine mladih migrantov, ki kradejo in napadajo ženske".

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 24

  • 11:30 27. Januar 2016.

    mislim da je večji problem, da se bodo med seboj islamska plemena začela streljat po EU, ker jih je mnogo …

  • 06:58 27. Januar 2016.

    Največji krivec je Amerika....tja jih poslati!<br />Se vpraša kdo zakaj v Evropo? Zato, da se uniči sistem, ki je v …

  • 19:35 26. Januar 2016.

    Prav zanima me, kako dolgo bomo evropejci to še prenašali...to gamad je treba spravit ven iz EU in jih vrnit …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.