Švedski politik:"Žirafje meso je najboljše"

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Javnost je zgrožena nad izjavami Šveda.
Oglej si celoten članek

V zadnjih dneh so zaokrožile fotografije blagajnika švedske skrajno desne stranke Angela Vukasovica s potovanja v Južnoafriško republiko, na katerih se ponaša s trofejami levov, zeber, žiraf in drugih afriških živali. 

Vukasovic je spregovoril za švedski časnik Aftonbladet. "Jedel sem približno 80 odstotkov živali, ki sem jih ubil, vključno z levom na fotografiji," je dejal. "Najokusnejše meso, kar sem ga kdaj jedel in kar ga kdaj bom, je žirafje."

Vukasovic, ki je sicer lastnik trgovine z lovsko opremo, je na družbenih omrežjih objavljal tako fotografije živali, ki jih je ubil, kot tudi njihovega mesa, ki ga je pojedel. "Lov določenih živali koristi tako ljudem kot živalim. V preteklosti je bil lov na nosoroga prepovedan, zdaj pa je nenadoma spet dovoljen. Že mora biti razlog za to," je povedal novinarjem. 

Predstavniki stranke so napovedali, da bodo zadevo preverili in se na podlagi izsledkov odločili, ali bodo zoper svojega člana ukrepali. 

 xxx

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • " švedske skrajno desne stranke"<br />A naj ne bi bili desničarji kao največji nacionalisti. Čudno bi mi bilo da bi …

  • 07:18 23. Junij 2016.

    Ta sicer glede na priimek ni niti S od skandinavca. Ne dvomim pa, da so skandinavci kot potomci vikingov možna …

  • Tud Skandinavci imajo črne ovce. Ampak zaenkrat jih še obvladujejo za razliko od Slovencev.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.