"Švicarska" Mona Lisa je original

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Novi testi dokazujejo, da "švicarska" Mona Lise natsala pod rokami slovitega Da Vincija in bila narejena celo okoli 10 let pred Mona Liso, ki visi v Louvru.
Oglej si celoten članek

Več kot tri stoletja je veljalo, da je le Mona Lisa, ki je razstavljena v pariškem Louvru, edina, ki jo je Leonardo da Vinci naslikal, čeprav kroži večje število kopij.

Skupina švicarskih strokovnjakov pa je z rezultati raziskav, ki so jih opravljali tudi na švicarskem zveznem inštitutu za tehnologijo, znova dokazuje, da je avtor "njihove" Mona Lise tudi da Vinci.
Foto: Žurnal24 main Še stoletja po nastanku Mona Lisa buri domišljijo številnih.
"Če te rezultate prištejemo bogatim znanstvenim in fizičnim raziskavam, ki so bile že opravljene, ugotovimo, da je Leonardov prispevek res velik," je dejal  David Feldman, podpredsednik fundacije, ki si želi dokazati avtentičnost slike.

Slika naj bi nastala nekoliko pred tisto iz Louvra, na njej pa je ženska z skrivnostnim nasmeškom precej  mlajša.  

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 07:58 15. Februar 2013.

    verjetno so francozi že stoletja nasankan narod!!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.