Svoboda posiljevalcem, če se poročijo z žrtvijo

Foto: EPA
Foto: EPA
Turška vlada je parlamentu predložila zakon, po katerem bi posiljevalci, ki bi se poročili z žrtvijo, odkorakali na svobodo.
Oglej si celoten članek

Iz zaporov bi tako lahko spustili več kot štiri tisoč obsojencev, poroča Turkish Minute. Predlagatelji zakona svoj predlog v bran zakonu trdijo, da gre za zaščito parov, ki so imeli spolne odnose, a je zaradi njihove starosti šlo za spolne odnose z mladoletnimi osebami. V primerih, ko se v takih zvezah rodijo otroci, sta mati in otrok pogosto v finančnih težavah, je pojasnjeval pravosodni minister Bekir Bozdağ

Minister je dejal, da bi predlog veljal le za primere, ko ni šlo za dejansko posilstvo in samo v primerih, kjer se tudi žrtev strinja s poroko. Po njegovih besedah bi tako rešili že dlje časa trajajočo težavo, ne pa zaščitili posiljevalce. 

Opozicija je predlog kritizirala, saj naj bi spodbujal dogovorjene zakone in legaliziral poroko s posiljevalcem. Predlog ni dobil potrebne večine, zato bodo prihodnji teden še enkrat glasovali o njem. V kolikor bi takrat dobil potrebno podporo, bi o njem odločal še predsednik Erdogan. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 08:11 21. November 2016.

    In takšno golazen sprejeti v EU? Ma dajte, no!

  • 07:46 21. November 2016.

    In pred sabo imamo razlog zakaj tako Turčija kot druge države bližnjega vzhoda ter Afrike in njihova kultura ne spadajo …

  • mph
    23:34 20. November 2016.

    Neprimerno je, da brišete komentarje.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.