Svoj denar bi terjali v Sloveniji

Foto: Žurnal24 delavci Prenova
Delavci v BiH znova protestirali. Dolg znaša od 6.000 do 9.000 evrov na osebo.
Oglej si celoten članek

Na različnih lokacijah v Sarajevu se je več deset delavcev, ki so jih delodajalci v Sloveniji prevarali, zbralo na mirnih protestih.

 

 

Po poročanju 24ur.com so se na slovenskem veleposlaništvu v Sarajevu dogovorili, da bodo vse pristojne inštitucije do 19. septembra dosegle dogovor o vzpostavitvi mehanizmov, ki bi omogočili izpolnitev zahtev delavcev.

Vsi zaslužili na njihov račun
Transparenti Hočemo svoje plače in Dovolj je poniževanja delavcev iz tretjih držav so izražali njihove zahteve. Hočejo, da jim omogočijo odhod v Slovenijo, kjer bi sami neposredno od delodajalcev poskušali izterjati svoj denar. Po izteku delovnega razmerja namreč ne morajo več dobiti vizuma za Slovenijo. Pritoževali so se zaradi slabih delovnih pogojev, predolgega delovnega časa, neplačanega socialnega in zdravstvenega zavarovanja. Nekateri so doživljali celo žalitve zaradi njihove nacionalne pripadnosti.

 

Besni so tudi na oblasti v BiH. Menijo, da zanje niso naredile ničesar in da so

na račun njihovega odhoda v Slovenijo celo zaslužile.


Večina delavcev, ki je protestirala, je bila zaposlena v kočevskem gradbenem podjetju Prenova.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.