Tablice povzročajo bolečine

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Vse več uporabnikov pametnih naprav, še posebej tablic, trpi za bolečinami. Fenomen so zdravniki označili za "iPadovo roko".
Oglej si celoten članek

Znaki pretiranega šviganja s konicami prstov po zaslonih pametnih naprav in njihovo držanje pušča posledice v obliki bolečih prstov in zapestij. Zdravniki v povezavi z držanjem naprav na kolenih obravnavajo tudi vse več primerov bolečih rok in vratov.

Večina lastnikov iPadov in ostalih tablic naprave drži v levi roki, večina jih za premikanje skozi menije, pisanje e-pošte in programe uporablja kazalec desne roke. Prav tako posledice pušča dolgotrajna uporaba drsnika za premikanje po vsebini navzdol, pravijo strokovnjaki.

Vsi ti tvegajo razvoj bolečih zapestij, mišičnih poškodb in drugih ostrih bolečin, piše Daily Mail, ki navaja mnenje strokovnjakinje za ergonomijo Cyndi Davis, po besedah katere tablice niso namenjene daljši uporabi brez odmorov, saj je med njihovo uporabo nemogoče najti za telo idealne drže.

"Spodnji robovi iPada pritiskajo ob mesnati del prstov, ki jih hkrati uporabljamo za pisanje. Kombinacija zaobljenih kovinskih robov pritiska na napete mišice in jih med vašim pisanjem neprestano drgne, kar se hitro konča z bolečinami v roki," se izpoveduje eden od uporabnikov

Direktor centra za medicino bolečine v ameriški zvezni državi Michigan Hohn Pappas vsem uporabnikom svetuje, naj pazijo na nebolečo držo in naj si pogosto privoščijo kratke predahe, s katerimi bodo zmanjšali pojav bolečin.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 13:12 16. Februar 2012.

    Za 3,5€ dobiš na dealextreme-u windshield holder za gsm aparate. Enostavno odšraufaš tisti del, ki drži telefon, pripopaš gumo na …

  • 23:55 15. Februar 2012.

    o đizs, ne spet Daily Mail.. pa to še za wc papir ni...

  • 22:56 15. Februar 2012.

    Če vas zanima več o podjetju Apple vabljeni k branju mojega bloga:<br />www.islo.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.