Tadić in Nikolić v drugi krog

Foto: Reuters Glasonica iz Srbije Foto: Reuters Boris tadić Foto: Reuters Tomislav Nikolić
V drugi krog predsedniških volitev v Srbiji sta se danes uvrstila dosedanji predsednik Boris Tadić in nacionalist Tomislav Nikolić.
Oglej si celoten članek

Kot je po preštetju glasov s tisoč od skupno osem tisoč volišč objavil Center za svobodne volitve in demokracijo, naj bi Boris Tadić, predsednik doslej vladajoče Demokratske stranke (DS), dobil okoli 26,8 odstotka glasov, nacionalist Tomislav Nikolić pa okoli 25,6 odstotka. Najverjetneje se bosta za končno zmago pomerila v drugem krogu 20. maja.

Na parlamentarnih volitvah v Srbiji je po preštetju 11 odstotkov glasov v prednosti koalicija, zbrana okoli vladajoče DS predsednika Borisa Tadića pred koalicijo Srbske napredne stranke (SNS) nacionalista Tomislava Nikolića s 23,6 odstotka, poročajo srbski mediji.


 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 19:16 6. Maj 2012.

    Ne JJ je odpotoval v Albanijo, v domovino svojega dedka.

  • 19:16 6. Maj 2012.

    Kako pa v Sloveniji volijo pa nič ne napišete.

  • 14:46 6. Maj 2012.

    Je Janković danes odpotoval v rodno Srbijo, da bo glasoval?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.