Tajfun vzel 26 življenj

Foto: Reuters Japonska tajfun Foto: Reuters Japonska tajfun Foto: Reuters Tajfun Talas na Japonskem. Foto: Reuters Tajfun Talas na Japonskem. Foto: Reuters Tajfun Talas na Japonskem. Foto: Reuters Tajfun Talas na Japonskem. Foto: Reuters Tajfun Talas na Japonskem. Foto: Reuters Tajfun Talas na Japonskem. Foto: Reuters Tajfun Talas na Japonskem.
Zaradi tajfuna je na Japonskem umrlo 26 ljudi. Gre za najhujši tajfun v sedmih letih.
Oglej si celoten članek

Zaradi tajfuna Talas je na Japonskem umrlo 26 ljudi, medtem ko jih 52 še vedno pogrešajo. To je bil najhujši tajfun, ki je v zadnjih sedmih letih prizadel Japonsko.Tajfun Talas je povzročil obilno deževje, pihal pa je tudi močan veter. Številni kraji so odrezani od sveta, saj so ceste in mostovi uničeni.

Japonski premier Jošihiko Noda je takoj ponudil pomoč, kolikor hitro bo mogoče. "Naredili bomo vse, da najdemo pogrešane."

Večina žrtev tajfuna je v prefekturi Vakajama, kjer je poleg tega uničenih več cest, na stotine hiš pa je pod vodo. Na območju, ki ga je marca prizadel potres, pa tajfun večje škode na srečo ni povzročil. Zaradi tajfuna, ki se je zdaj že umaknil nad Japonsko morje, so na Japonskem evakuirali skoraj pol milijona ljudi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.