Take noge ima po petih mesecih plavanja

Foto: Profimedia
Uspel mu je podvig, kot še nikomur pred njim, a ob pogledu na njegova stopala se vidi davek, ki ga je plačal.
Oglej si celoten članek

Ross Edgley je prvi človek, ki je preplaval okoli Velike Britanije. Po 2800 preplavanih kilometrih je prišel na cilj v Kentu, kjer je svojo pot 1. junija tudi začel. Zadnja dva kilometra mu je družbo delalo 400 plavalcev. 

V povprečju je plaval 12 ur dnevno, in sicer šest ur podnevi in šest ur ponoči. V vmesnem času je počival na plovilu Hecate, ki ga je spremljal na poti. V 157 dneh plavanja je izkusil številne neprijetnosti, ki jih takšna pot postavi pred plavalca. 

Vse ure, ki jih je preživel v morju, so pustile posledice na njegovih stopalih. Na svojem Instagram profilu je pred časom objavil fotografijo in zapisal, da bo potreboval kar nekaj časa, da bodo njegove noge spet normalno delovale. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.