Tako dobra je bila hrvaška turistična sezona

Foto: Profimedia Hrvaška obala
Hrvaška je v primerjavi z nekaterimi sredozemskimi državami ustvarila bistveno boljši rezultat v turizmu.
Oglej si celoten članek

Julija so imeli pol toliko prihodov tujih turistov kot lani, v prvih sedmih mesecih pa 32 odstotkov lanskih prihodov, je pokazala analiza hrvaškega turističnega združenja .

Za Italijo, Francijo in Grčijo uradnih podatkov za julij še ni, zato so podatke primerjali s Španijo, Portugalsko, Ciprom in Turčijo.

Španija je imela julija le 25 odstotkov lanskih prihodov tujih turistov, v prvih sedmih mesecih so pri 28 odstotkih lanskega obiska.

Portugalski rezultati so še bolj dramatični, julija so imeli v primerjavi z julijem 2019 le 17 odstotkov prihodov tujih turistov, na Cipru je bilo podobno, julija le 12 odstotkov lanskega julijskega obiska, v prvih sedmih mesecih pa le 17 odstotkov lanskega obiska. V Turčiji je bil obisk julija v primerjavi z letom prej 14-odstoten, v prvih sedmih mesecih pa 22-odstoten.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 10

  • 08:12 8. September 2020.

    pri razširjanju korone so bili pa tudi zelo uspešni. pa še slovenčki so jim veselo pomagali zraven

  • 00:44 8. September 2020.

    Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu --- www.XLady.fun

  • 22:04 7. September 2020.

    ma upam da jih zajame korona pa da ostane hrčkarija vsaj 3 leta na rdeči listi..pa da vidmo gospodarstvo

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.