Tako je deklica rešila svojo družino

Foto: Profimedia
V noči iz petka na soboto se je v italijanskih vodah, 13 kilometrov južno od Imperie, dogajala prava drama.
Oglej si celoten članek

Zaradi razburkanega morja je bila namreč jadrnica, na kateri so bili 57-letni oče in njegovi trije otroci, prepuščena na milost in nemilost hudim vremenskim razmeram, piše italijanska tiskovna agencija Ansa. 

Tedaj je komaj dvanajstletna hčerkica uspela vzpostaviti komunikacijio z obalno staržo in jim posredovala podatke o lokaciji. Vojska je kasneje pojasnila, da je dala deklica jasna navodila, ki so jim služila kot oporna točka pri reševanju. Kasneje so pridobili točne podatke o lokaciji prek GPS jadrnice. 

Oče in trije otroci so bili rešeni nekaj minut pred polnočjo, vse štiri so odpeljali v bolnišnico na rutinske preglede. Odnesli so jo brez poškodb.

“Deklica je pokazala neverjetno zrelost, ko je bila ves čas na radiu in poročala o položaju. V tem času so oče in dva sinova stara 11 in 14 let poskušali prevzeti kontrolo nad jadrnico,” so povedali reševalci.   

xxx

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.