Video: Utrgal se je velikanski kamniti plaz, pogrešajo 14 ljudi

plaz Švica plaz Švica plaz Švica plaz Švica plaz Švica
Štiri milijone kubičnih metrov kamnov zdrselo v dolino.
Oglej si celoten članek

Oblasti v švicarskih Alpah pod vznožjem gore Piz Cengalo še vedno pogrešajo osem ljudi, za katerimi se je izgubila vsaka sled, ko je v dolino zgrmel gromozanski plaz. Strokovnjaki ocenjujejo, da je v dolino zgrmelo približno 4 milijone kubičnih metrov materiala, kar je sprožilo uničujoč tok proti kraju Bondo. 

xxx

Oblasti so sprva navajale, da ni ranjenih, a so kasneje sporočili, da pogrešajo osem ljudi. Število pogrešanih se je kasneje povečalo še za šest, potem ko niso uspeli stopiti v stik s skupino pohodnikov. Med pogrešanimi so nemški, avstrijski in švicarski državljani. 

Področje je znano po tem, da se večkrat sprožijo ogromni plazovi. Na območju imajo nameščene alarmne sisteme, ki opozarjajo na nevarnost. Ko se je sprožil alarm, so evakuirali 100 prebivalcev kraja Bondo. 

Kot poročajo lokalni mediji, naj bi se na območju v zadnjem mesecu sprožilo okoli 30 manjših plazov. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.