Tako poceni se je prodal avstrijski podkancler

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Sodišče na Dunaju je danes nekdanjega avstrijskega podkanclerja in vodjo svobodnjakov (FPÖ) Heinz-Christiana Stracheja spoznalo krivega korupcije in ga obsodilo na 15 mesecev pogojne kazni.
Oglej si celoten članek

V zameno za spremembo zakonodaje v korist zasebni kliniki naj bi FPÖ prejela 10.000 evrov. Strache obtožbe sicer zavrača.

Tožilstvo je v obtožbi trdilo, da je bivši podkancler s spremembo zakonodaje zasebni kliniki pomagal, da je postala del sklada za financiranje zasebnih klinik, ki omogoča delno povračilo sredstev iz državne blagajne. V povezavi s primerom je sledila tudi donacija FPÖ v višini 10.000 evrov.

Poleg Stracheja so za krivega spoznali tudi vodjo klinike Walterja Grubmüllerja, ki je obsojen na 12 mesecev pogojne zaporne kazni, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.