Tako se godi tajnici z ministrstva za obrambo, ki je ukradla dvesto tisoč evrov

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Tajnica na hrvaškem ministrstvu za obrambo je ponaredila skoraj tisoč potnih nalogov in si prisvojila okrog dvesto tisoč evrov. V nekaj letih je uspela vrniti le dobrih tisoč evrov.
Oglej si celoten članek

Več kot osem let si je tajnica na hrvaškem ministrstvu za obrambo izplačevala lažne potne naloge, ki jih je žigosala brez vednosti nadrejenih. Z 942 lažnimi potnimi nalogi si je pridobila okrog dvesto tisoč evrov protipravne koristi, povprečno pa je s potnimi nalogi za izmišljene službene poti dobila izplačanih več kot dva tisoč evrov, poroča 24sata. 

Ujeli so jo konec leta 2012 in Sonja Šprišić je bila najprej obsojena na leto dni zapora, potem pa so ji kazen pretvorili v delo v splošno korist, saj je obljubila, da bo denar vrnila, saj ima zdaj svoje podjetje. No, doslej je vrnila le dobrih tisoč evrov, zato se bo začela izterjava. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 17:22 27. Marec 2017.

    prosim vas alen ,čeprav sem vas lajkal a mislite da je pri nas kaj drugače

  • 11:36 27. Marec 2017.

    NIČ NOVEGA, HRVAT JE TAT!!!!

  • 11:36 27. Marec 2017.

    NIČ NOVEGA, HRVAT JE TAT!!!!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.