Tako so čakali na nove kovance

Foto: EPA
Foto: EPA
Poglejte, kakšen je nov kovanec za pet evrov. Vam je všeč?
Oglej si celoten članek

Nemci so v četrtek dolgo časa čakali pred nemško centralno banko, saj so izdali kovance za pet evrov.   

Ta močno spominja na nekdanjo nemško marko: nanj je namreč vtisnjen nemški simbol - orel, obkroža ga moder plastični trak, ki naj bi še posebej pritegnil zbiralce, ob robu pa je vtisnjenih 12 evropskih zvezdic.

Foto: EPA Kovanci za pet evrov

Kot pravijo v nemški centralni banki, je moder plastični trak na kovancu tudi nekakšna zaščita, saj naj bi ga bilo zelo težko ponarediti. Moder trak bi lahko sicer v prihodnje uporabili na vseh evrskih kovancih, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

V obtok je šlo več kot dva milijona petevrskih kovancev. Zbirateljem in navdušencem so sicer vnaprej povedali, da bo na bančnih okencih sprva mogoče dobiti le en kovanec na osebo.

V petek se je pred sedežem regionalne podružnice centralne banke v Frankfurtu že zbralo na stotine ljudi, ki so želeli priti do novega kovanca.

Foto: EPA Kovanci za pet evrov

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 11:59 16. April 2016.

    Ta "novica" samo dokazuje do kod je prišla človeška neumnost

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.