Tako usposabljajo bombaše

Foto: You tube
Foto: You tube
Islamska država je objavila video, v katerem prikazuje usposabljanje samomoriskih bombašev.
Oglej si celoten članek

Skrajneži Islamske države so objavili nov propagandni video, v katerem prikazujejo trening, na katerem se usposabljajo bodoči samomorilski bombaši.

V videu je prikazano, kako na travniku, obdanem z gozdom, okoli 20 rekrutov vadi trebušnjake, preskoke in udarce v dimlje. Vsi so oblečeni v enako modro-sivo vojaško obleko in črno kapo. V rokah imajo zastave Islamske države. V enem od posnetkov skrajneži vadijo s kalašnikovimi. 

Islamska država trdi, da je bil tabor za usposabljanje posnet v regiji med Afganistanom in Pakistanom.

Šola džihada

V nekaterih prejšnjih videih so pokazali usposabljanje na vadbiščih za otroke. Pokazali so tudi "šolo džihada", kjer otroke učijo islamistične ideologije.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 9

  • 19:17 30. November 2015.

    Kje pa ti živiš?Edini ,ki ve da kakšno je stanje v svetu in nekaj dela proti globalizaciji je Putin.

  • 13:18 30. November 2015.

    Men se zdijo kot taborniški rod MaliSfisci... ok, naj bo, skavti :P

  • 21:11 29. November 2015.

    Rusi še nikjer niso naredili nič kaj pametnega, blebetajo potem pa mrknejo.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.