Takšno je stanje okužb s covidom-19 na hrvaški obali

Foto: Profimedia
Na hrvaški obali včeraj niso zaznali novih okužb, čakajo pa še na rezultate testov z Brača.
Oglej si celoten članek

Včeraj so na Hrvaškem potrdili samo dve novi okužbi z virusom Sars-CoV-2, skupno so do sedaj obolele 2234 osebe. Nova primera prihajata iz vukovarsko-srijemske in koprivniško-križevaške županije, ki mejita na Srbijo in Madžarsko. Na hrvaški obali niso zaznali novih primerov okužb, čeprav še vedno čakajo na rezultate 160 testov na otoku Brač.

Koronavirus Takšen režim je vlada včeraj zvečer vzpostavila na hrvaški meji

Zastoji Kolone kot na vrhuncu sezone

Na hrvaški obali je razporeditev potrjenih primerov sledeča: 

 (1) Istra: 92 potrjenih primerov, dve smrti
 (2) Primorsko-Goranska: 83 potrjenih primerov, en mrtev
 (3) Lika-Senj: 20 potrjenih primerov, nobeden ni umrl
 (4) Zadar: 87 potrjenih primerov, en mrtev
 (5) Pibenik-Knin: 89 potrjenih primerov, en mrtev
 (6) Split - Dalamacija: 548 potrjenih primerov, 34 smrtnih žrtev
 (7) Dubrovnik - Neretva: 114 potrjenih primerov, 8 smrtnih žrtev

Foto: 24sata

Od 2234 potrjenih primerov ima Hrvaška zabeleženih 1978 ozdravitev, zaradi covid-19 je umrlo skupaj 96 oseb. Testirali so 57.021 oseb, od tga 1221 v zadnjih 24 urah. 

Trenutno je zaradi covid-19 hospitaliziranih 117 oseb, od tega jih je na intenzivnem oddelku in na respiratorju osem. 

Foto: 24sata

Največ primerov na obali so potrdili na območju Splita in Dalmacije, precejšnja panika je zavladala na otoku Brač, kjer je več kot 80-letni pastir okužil "pol otoka". Sredi aprila je zaradi težav s srcem pristal v splitski bolnišnici, kjer se je okužil z novim koronavirusom. Virus je na svojce, od njih pa se je širil še na druge, med drugim na avtomehanika, ki po poročanju hrvaških medijev "polovici Brača popravlja avtomobile", prodajalko v mesnici, trenerja športnega kluba in zaposleno v eni izmed večjih tovarn na otoku. 

Na Braču testirali 160 oseb

Koronavirus Takšen bo po novem režim na mejah

A epidemija na otoku se je očitno umirila - od 160 nazadnje testiranih v podjetju "Sardina" so po poročanju hrvaških medijev znani rezultati 66 testov, od katerih so vsi negativni. Rezultati preostalih testov bodo znani kmalu. Skupno število potrjenih primerov na otoku tako ostaja 40, medtem ko je v samoizolaciji še vedno 170 oseb, ki so pod stalnim medicinskim nadzorom. 

dezurni@zurnal24.si

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 01:03 22. Maj 2020.

    Dobrodošli na najboljšem spletnem mestu za zmenke - B︆︆r︆︆e︆︆d︆︆h︆︆o︆︆t︆︆.︆︆C︆︆o︆︆m

  • 15:37 21. Maj 2020.

    Vsak, ki verjame Hrvatom, je zelo, zelo naiven.

  • 14:47 21. Maj 2020.

    Seveda hrvat laže,saj delati itak ne zna. Koliko turistov jim bo uspelo pritegniti,jih okužiti in poslati nazaj domov na zdravljenje,to …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.