Takšno pokojnino bo imela Angela Merkel

Foto: Epa
Foto: Epa
Nemška kanclerka Angela Merkel, ki se namerava po septembrskih parlamentarnih volitvah umakniti iz aktivne politike in pri 67 letih upokojiti, bo prejemala približno 15.000 evrov pokojnine na mesec, je izračunalo združenje nemških davkoplačevalcev.
Oglej si celoten članek

Do tega zneska bo upravičena po več letih dela v nemškem parlamentu in potem na položajih ministrice ter na koncu nemške kanclerke, izpostavlja nemška tiskovna agencija dpa.

Ob pokojnini pa bo bodoča bivša kanclerka dobila tudi pravico do financiranja pisarne, v kateri bo lahko zaposlila direktorja pisarne, dva pomočnika, tajnico in voznika. Do svoje pisarne imajo sicer v Nemčiji pravico vsi nekdanji kanclerji in predsedniki republike.

Merklova, voditeljica nemških krščanskih demokratov (CDU), nemško vlado vodi od leta 2005. Prvič je bila v bundestag izvoljena leta 1990, po združitvi obeh Nemčij, nato pa je bila v vladi pod vodstvom Helmuta Kohla najprej ministrica za ženske in mladino (1991-1994), zatem pa ministrica za okolje (do 1998). Po volilnem porazu Kohla pa je postala generalna sekretarka CDU.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 14

  • 21:20 16. Avgust 2021.

    Ravno primerno za vse , kaj je naredila. Posebej v zadnjem.letu, letu korone.

  • 21:19 16. Avgust 2021.

    To je ravno primerno za vse , kaj je naredila. Posebej v zadnjem letu, letu korone.

  • 17:00 15. Avgust 2021.

    Sie wird schaffen ....

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.