Talibani ubili 35 delavcev

Foto: Žurnal24 V Iraku so odjeknile kar tri eksplozije. (Foto: Reuters)
V Afganistanu so talibani danes ubili 35 delavcev, ki so gradili cesto, in jih 20 ranili. V najhujšem napadu v Iraku v zadnjih mesecih ubitih vsaj 25 ljudi.
Oglej si celoten članek

Poleg delavcev je v zasedi umrlo tudi osem talibanskih upornikov, ki so jih ubile varnostne sile podjetja, ki je gradilo cesto. Napad se je zgodil v taboru, kjer so delavci bivali.

Delavce je napadla večja skupina talibanov, boji pa so potekali dve uri, so sporočili iz province, kjer se je napad zgodil.

Napad se je zgodil v gorskem predelu na jugu Afganistana. Talibani so sicer pred kratkim napovedali pomladansko ofenzivo.

Počilo tudi v Iraku
V bombnih napadih, uperjenih proti policiji v severnoiraškem mestu Kirkuk, je bilo danes ubitih najmanj 25 ljudi, 79 pa ranjenih, poroča STA.

Tri eksplozije – dva avtomobila bombi in bomba, pritrjena na avtomobil – so odjeknile v razmiku ene ure, so povedali iraški varnostni predstavniki. Gre za najhujše nasilje v Iraku v zadnjih dveh mesecih.

Eksplozije so povzročile veliko gmotno škodo na zgradbah ter na policijskih in civilnih vozilih, oblasti pa so prebivalce Kirkuka pozvale, naj darujejo kri za žrtve.

Z nafto bogata pokrajina z mestom Kirkuk, ki leži 250 kilometrov severno od Bagdada, velja zaradi napetosti med etničnimi skupinami Kurdov, Turkmencev in Arabcev za eno najbolj nestabilnih območij v Iraku, še poroča STA.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.