Talibani vdrli v zapor in osvobodili 250 zapornikov

Foto: Reuters Napad na zapor Pakistan Foto: Reuters Napad na zapor Pakistan Foto: Reuters Napad na zapor Pakistan
Talibani so napadli zapor na severozahodu Pakistana in osvobodili 250 zapornikov. V spopadih je bilo ubitih najmanj 12 ljudi, med njimi šest policistov.
Oglej si celoten članek

Napad na zapor v kraju Dera Ismail Kan se je začel okoli polnoči z veliko eksplozijo, ki je prebila zunanji varnostni krog. Začelo se je obstreljevanje z bombami in granatami, ki se je nadaljevalo v strelski spopad z varnostnimi silami.

Ob vdoru je bilo vsaj 70 napadalcev zamaskiranih v policijske uniforme. Uspelo jim je osvoboditi 250 ujetnikov, med spopadi pa je bilo vsaj 12 ljudi ubitih, od tega jih je bilo šest policistov, še sedem je ranjenih.

Ulovili so jih le 14

Med pobeglimi so vodilni uporniki, pa tudi šest zapornikov, obsojenih na smrtno kazen. Oblasti so razglasile policijsko uro in prebivalce pozvale, naj ostanejo doma, da bi lažje polovili ubežnike.

Odgovornost za napad so že prevzeli pakistanski talibani, ki so želeli osvoboditi nekatere vodilne člane. Sporočili so, da je v napadu sodelovalo sto borcev, med njimi pa je bilo tudi sedem samomorilskih napadalcev. Po njihovih podatkih so osvobodili 250 ujetnikov, 14 pa so jih že ulovile varnostne sile.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.