Tanki vnovič prečkali mejo

Foto: EPA
Foto: EPA
Na vzhodu Ukrajine se je nadaljevalo nasilje med ukrajinsko vojsko in proruskimi separatisti.
Oglej si celoten članek

V zadnjih 24 urah je bilo po podatkih ukrajinskega sveta za nacionalno varnost ubitih 13 vojakov, 36 je bilo ranjenih. O novih topniških spopadih so poročali iz Donecka, kjer so po podatkih mestnih oblasti umrli trije ljudje.

Kijev je zaznal tudi velik konvoj tankov in težkega orožja, ki naj bi prišel iz Rusije je bil na poti proti Telmanovi, mestu, ki se nahaja približno 80 kilometrov južno od Donecka in 20 kilometrov od ruske meje.

Ukrajinski premier Arsenij Jacenjuk je izrazil pričakovanje, da bo zveza Nato Ukrajini namenila "praktično pomoč", odločitev o čemer pričakuje na vrhu zveze Nato prihodnji teden v Walesu.

Nato namerava hitro posredovati

Medtem pa je generalni sekretar zveze Nato Anders Fogh Rasmussen za britanski časnik Guardian dejal, da bodo na vrhu prihodnji teden skušali premostiti razlike v zavezništvu ter sprejeti ukrepe, ki bodo omogočili hiter premik Natovih vojaških sil v regijo.

Kot je dejal, bi lahko uporabili Natove sile za hitro posredovanje, poteza pa ne bo vključevala vzpostavitve trajnih baz v regiji, k čemur so sicer pozvale nekatere članice Nata, kot so Poljska in baltske države. Začasne Natove sile bodo na območju ostale, dokler bo to potrebno, je še dejal Rasmussen.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.