"Tega ne želim nikoli več doživeti"

Foto: Profimedia Izbruh Etne Foto: Profimedia Izbruh Etne Foto: Profimedia Izbruh Etne Foto: Profimedia Izbruh Etne
V zadnjem izbruhu vulkana Etna na Siciliji se je poškodovalo okoli deset ljudi, med njimi številni turisti in novinarska ekipa britanskega BBC.
Oglej si celoten članek

V zadnjem izbruhu vulkana Etna na Siciliji se je poškodovalo okoli deset ljudi, med njimi številni turisti in novinarska ekipa britanskega BBC. 

"Več je ranjenih - nekateri imajo poškodbe glave, opekline, rane in odrgnine," je na Twitterju zapisala BBC-jeva novinarka, ki pokriva znanost, Rebecca Morelle.

Vulkan so želeli videti od blizu

Člani ekipe BBC so si želeli od blizu ogledati največji še delujoči evropski vulkan, ki je znova postal aktiven v sredo zvečer.  Foto: Profimedia Izbruh Etne

Morellejeva je zapisala, da je vulkan bruhal velike količine lave in pepela. Skupino ljudi, med katerimi naj bi bila tudi starejša, 78-letna ženska, naj bi zadelo "goreče kamenje in vrela para". 

"Te izkušnje ne želim nikoli več ponoviti," je zapisala, ko je opisovala, kako je kamenje padalo po njih. 

Lahko bi umrli

Vulkanolog, ki je bil z njimi, ji je povedal, da je šlo za najnevarnejši incident, ki ga je doživel v svoji 30-letni karieri. "Tovrstne eksplozije so ubijale," je zaključila. Foto: Profimedia Izbruh Etne

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 18:26 16. Marec 2017.

    To pa so bili pametni.<br />Bedaki.<br />Mislim, da bi vsakdo, kolikor toliko pameten, moral vedet, kako je to nevarno.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.