Tekma Slovenija : ZDA na snegu

Foto: Žurnal24 Otroci so se snega razveselili, nogometaši pa malce manj. (Foto: EPA)
Vremenoslovci za Johannesburg napovedujejo sneg. Že pred začetkom mundiala so se pojavila opozorila, da bi morali zaradi nizkih temperatur prvenstvo prestaviti na december.
Oglej si celoten članek

"Organizirati svetovno nogometno prvenstvo v Južni Afriki pozimi, ko lahko temperature padajo pod ničlo, ko je možnost neviht in ledenega vetra zelo velika, je kot igra na srečo. FIFA bi morala razmisliti o tem, da bi prvenstvo premaknila na december," se je glasil eden od pomislekov ob določitvi datuma mundiala v Južni Afriki.

In strah se je uresničil. Nekateri gorski prelazi v provinci West Cape so zaradi močnega sneženja že zaprti. Vremenoslovci napovedujejo temperature pod lediščem, organizatorji svetovnega nogometnega prvenstva pa vsem obiskovalcem svetujejo, naj se toplo oblečejo.

Stadion Ellis Park, na katerem se bo naša reprezentanca pomerila z ZDA, leži na višini 1753 metrov, zato je zelo verjetno, da bodo za žogo tekali po snegu. In kot kaže, ne bodo edini. Kar šest stadionov leži nad mejo 1200 metrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.