Telefon bo zaznal srčne težave

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Švicarska tehnična univerza je v torek ustvarila elektronski sistem, ki zaznava težave s srcem in podatke s pomočjo mobilnega telefona prenaša direktno k zdravstvenemu osebju.
Oglej si celoten članek

Sistem vsebuje majhne detektorje, ki bi opozorili bolnika na nepravilno delovanje srca. V primeru kakršnekoli nepravilnosti bi pametni telefon podatke o bolniku poslal prek mobilnega ali elektronskega sporočila zdravstvenemu osebju, ki bi tako lahko hitreje in ustrezneje ukrepalo, piše spletni france24.

"Sistem omogoča pridobitev zelo natančnih in zanesljivih podatkov. Opremljen je z učinkovitim zvočnim filtrom in baterijami, ki delujejo tudi do štiri tedne," je povedal David Atienza, asistent profesorja s švicarske univerze.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.