Telefon z ukrivljenim zaslonom

Foto: SamsungTomorrow Samsung Galaxy Round Foto: SamsungTomorrow Samsung Galaxy Round Foto: SamsungTomorrow Samsung Galaxy Round Foto: SamsungTomorrow Samsung Galaxy Round Foto: SamsungTomorrow Samsung Galaxy Round
Podjetje Samsung na trg pošilja prvi pametni telefon z ukrivljenim zaslonom.
Oglej si celoten članek

Pametni telefon, ki so ga poimenovali galaxy round, ima 5,7-inčni (14,5-centimetrski) zaslon. Ukrivljeni zaslon naj bi pomagal pri uporabi določenih funkcij telefona, tudi tistih, ki jim omogočajo lažje preverjanje podatkov, kot so datum, čas in zgrešeni klici, ko je zaslon ugasnjen. Uporabniki lahko poleg tega zamenjajo glasbo na svojem mobilniku, tudi ko je ta ugasnjen.

Galaxy round bo najprej na voljo le v Južni Koreji, kdaj naj bi bil tudi drugje, pa niso sporočili.

Gibljivi zasloni so prihodnost

Samsungov galaxy round je luč sveta ugledal le nekaj dni zatem, ko je podjetje LG napovedalo začetek proizvodnje telefonov z ukrivljenim zaslonom v prihodnjem letu. Tako Samsung kot LG pa že ponujata televizorje z organsko svetlečo diodo (OLED-televizorje).

Trg pametnih telefonov se vztrajno veča in eno izmed področij, na katerem je mogoče pričakovati novosti, je zagotovo segment gibljivih zaslonov. Analitiki poudarjajo, da ni nujno, da bi se prvi tovrstni izdelki na trgu dobro prodajali, vendar pa bodo gibljivi zasloni v prihodnje igrali pomembno vlogo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.