Tem desetim državam Hrvati odpirajo vrata

Foto: Profimedia
Hrvaška je sprejela odločitev, za katere državljane bo odprla meje.
Oglej si celoten članek

Hrvaški premier Andrej Plenković je potrdil, da bo Hrvaška odprla mejo za države, ki imajo podobno ugodno epidemiološko sliko kot Hrvaška. Poudaril je, da so pripravili načrt, s katerim se država odpira za namene turizma. Države, ki so jih uvrstili na omenjeni seznam, so Slovenija, Madžarska, Avstrija, Češka, Slovaška, Estonija, Latvija, Litva, Poljska in Nemčija. 

Notranji minister Davor Božinović je dodal, da bodo državljani omenjenih držav lahko vstopali v državo, ne da bi morali dokazovati, kaj je namen obiska Hrvaške. Ob vstopu v državo bodo od njih zahtevali osebne podatke, kraj bivanja, številko mobilnega telefona in elektronski naslov, kar bi jim omogočilo spremljanje njihovega bivanja na Hrvaškem. 

Božinović je državljanom omenjenih držav svetoval, da se izognejo postopku na meji tako, da svoje podatke že pred prihodom vnesejo prek spletne strani entercroatiamup.hr. Podatki, vnešeni prek omenjene strani, bodo ob skeniranju osebnih dokumentov na meji vidni. Turisti bodo na elektronski naslov dobili potrdilo, vse potrebne podatke in priporočila hrvaškega inštituta za javno zdravje. 
Turizem To za Slovence načrtujejo Hrvati

dezurni@zurnal24.si

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 09:54 31. Maj 2020.

    Kako mislijo sprejeti Nemce in Avstrijce ? Kot da Slovenije ni vmes ? Naj vstopajo z avio prevozi preko SLO …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.