Terorist "čudežno" še kar živi

Foto: Žurnal24 Edini obtoženi Al Megrahi še vedno živi v Libiji. (Foto: Reuters)
Mrtev bi moral biti že devet mesecev. A obsojeni libijski terorist Abdelbaset Al Megrahi, odgovoren za Lockerbie, še vedno živi. Američani so besni in zahtevajo odgovore.
Oglej si celoten članek

Abdelbaseta Al Megrahija je lanskega 20. avgusta škotsko sodišče pomilostilo iz usmiljenja, saj naj bi imel raka na prostati v zadnjem stadiju. Zdravniško poročilo je navajalo, da terorist, ki ima na vesti 270 ljudi, ne bo živel več kot tri mesece.

Al Megrahi pa danes, 22 let po napadu na letalo Pan Am nad škotskim Lockerbiejem, še vedno živi v Libiji. Američani so zaradi tega vse bolj besni na Veliko Britanijo oziroma škotske oblasti, še posebej, ker sumijo, da so bili v ozadju izpustitve tudi interesi britanske naftne družbe BP po koncesijah v Libiji.

Uradni Washington je zdaj od Škotov zahteval celoten zdravniški dosje o Al Megrahiju, vključno s podatki o izurjenosti in priporočilih zdravnikov, ki so ga preiskovali. ZDA želijo novo neodvisno preiskavo o resničnem stanju Al Megrahija. Škotski zdravniki se branijo, da so bili pregledi in poročilo profesionalno pripravljeni in da je bila prognoza glede na opravljene teste pravilna, poroča Guardian.

Libijski vladni agent Al Megrahi je edini, ki je zaradi bombnega napada sedel na zatožno klop. Mnogi so prepričani, da je bil zgolj žrtveno jagnje, saj je očitno, da je bil napad skrbno pripravljen. Napad je Libijo pahnil v dolgoletno osamo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.