Teroristi na begu

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Okoli 200 zapornikom uspel pobeg iz strogo varovanega zapora v indonezijskem mestu Medan. Poteka obsežna iskalna akcija.
Oglej si celoten članek

Po besedah predstavnika indonezijske policije Boyja Raflija Amarja je 15 od 200 pobeglih zapornikov „teroristov“. Povezani naj bi bili s Tonijem Togarjem, ki prestaja 20-letno zaporno kazen zaradi serije bombnih napadov na cerkve na Sumatri leta 2000.

Zaporniki so pobegnili po protestu v zaporu zaradi pomanjkanja vode in elektrike. V zaporu je izbruhnil ogenj, umrla sta najmanj dva zapornika in dva paznika, po poročanju BBC-ja pa naj bi bilo mrtvih pet.

V zaporu je bilo nastanjenih več kot 2500 zapornikov, kar je za 150 odstotkov nad kapacitetami zapora. 




 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.