Teroristi so se prosto vkrcavali na letala

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Preiskava generalnega inšpektorja pravosodnega ministrstva ZDA je ugotovila, da so se lahko nekaj časa na letala v domačem potniškem prometu vkrcavali tudi teroristi - osumljeni ali pravi.
Oglej si celoten članek

Šlo je za ljudi, ki so bili v posebnem programu za zaščito prič. Agencije pod okriljem pravosodnega ministrstva namreč posebnemu centru za nadzor teroristov, ki jih vodi zvezna policija FBI, niso pravočasno posredovale podatke o osebah, ki so po vstopu v program za zaščito prič, dobile nove identitete.

Šlo je za priče iz procesov proti organizatorjem in izvršiteljem terorističnih napadov na Svetovni trgovinski center v New Yorku leta 1993, na zgradbo FBI v Oklahoma Cityju leta 1995 in poskusa napada na podzemno železnico v New Yorku leta 2009.

Poročilo generalnega inšpektorja pravosodnega ministrstva pravi, da se je lahko nekaj časa z letali vozilo sicer majhno število teroristov ali terorističnih osumljencev, ki bi morali biti na seznamu oseb, ki jim je prepovedano leteti. Poročilo dodaja, da so pomanjkljivost že odpravili.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.