Terorizem naklepala, še preden sta se zaljubila

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Napadalca v San Bernardinu naj bi naklepala terorizem več let.
Oglej si celoten članek

Ameriška zvezna policija FBI je danes sporočila, da sta Sayed Farook in Tashfeen Malik, ki sta pretekli teden v kalifornijskem San Bernardinu ubila 14 ljudi, o skupnem terorističnem napadu razmišljala že več let oziroma še preden je Farook svojo bodočo soprogo iz Pakistana pripeljal v ZDA, pa tudi vsak posebej, še preden sta začela komunicirati.

Direktor FBI James Comey je danes v kongresu dejal, da sta se mož in žena radikalizirala še pred poroko in da sta o terorizmu govorila preko družbenih omrežij še preden sta se poročila. Comey je dejal, da še vedno skušajo razumeti, kdaj je pri njima prišlo do premika, da sta se odločila za pokol.

Doslej prevladujoča teorija, da se je Malikova radikalizirala v času življenja v Savdski Arabiji in potem s terorizmom okužila bodočega moža, je tako padla v vodo. Comey je priznal, da je takšne napadalce, ki delujejo brez stikov z organiziranimi terorističnimi skupinami, zelo težko odkriti, preden napadejo.

dezurni@zurnal24.si

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 09:14 10. December 2015.

    Saj pa vidiš, da je Hrvatom bilo preveč delati popis migrantov. To je pa prvi korak k večji varnosti oz. …

  • 08:18 10. December 2015.

    Nečesa ne razumem. Potem ko se zgodi tragedija, se pa vse ve in odkrije, da se je vse vedelo že …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.