Težave v reaktorju ena

Foto: Žurnal24 Tepco je sporočil, da se je gorivo začelo topiti le pet ur po potresu. (Foto: Ep
Tepco, upravljavec jedrske elektrarne Fukušima, je sporočil, da je nivo vode v reaktorju številka ena nižji od pričakovanega. Gorivne palice naj bi se delno stopile.
Oglej si celoten članek

V napeljavi naj bi odkrili več lukenj, velikih tudi nekaj centimetrov. Nivo vode naj bi se spustil tako nizko, da ni več v celoti pokrival gorivnih palic. Kaj natančno se je zaradi tega zgodilo, podjetje ni pojasnilo. Iz njihovih besed pa naj bi bilo razbrati, da se je velik del palic stopil, poročajo japonski mediji.

Zaradi najnovejšega dogajanja v elektrarni so vedno glasnejša vprašanja o tem, ali bo sanacija elektrarne potekala v skladu z načrti. Tepco je namreč napovedal, da bo elektrarno popolnoma ustavil v naslednjih šestih do devetih mesecih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.