Težave z vremenom tudi na Hrvaškem

Foto: Pixsell Poplave na Hrvaškem Foto: Pixsell Poplave na Hrvaškem Foto: Pixsell Poplave na Hrvaškem Foto: Pixsell Poplave na Hrvaškem Foto: Pixsell Poplave na Hrvaškem
Z vremensko ujmo so se soočali tudi naši južni sosedje Hrvati. Poplavljenih na stotine hiš, neprevozne ceste, v Gorskem kotarju je sneg.
Oglej si celoten članek

Vremenske nevšečnosti so Hrvaško zajele že proti jutru; od začetka težav so zagrebške gasilske službe prejele že preko 150 prošenj za intervencijo. V večini gre za zalite prostore hiš in objektov. Potok Koprivnica je na več mestih prestopil strugo in zalil na stotine hiš. Na dvoriščih, kleteh in v pritličnih prostorih je od 30 do 40 cm vode. Težave v prometu so zabeležili na magistralni cesti Koprivnica - Križevci in na Podravski magistrali.

Nevihta, ki je proti jutru zajela območje požeško-slavonske županije, je rušila drevesa, stara tudi sto let in več, ter razkrivala strehe. Veter je pihal s hitrostjo do 90 km/h. Težave zaradi močnega vetra so zabeležili tudi v Slavodnem Brodu in v Brodsko-posavski županiji.

Zaradi hitre spremembe vremena je hrvaški Meteoalarm izdal rdeče opozorilo za Primorje in za osrednjo Hrvaško. V Gorskem kotarju sneži, tam so ceste prevozne le z zimsko opremo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.