Tik pred zdajci prijeli še enega najstnika z bombo

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Iraški varnostni organi so preprečili samomorilski napad, ki ga je nameraval izvesti fant, star toliko kot fant, ki se je razstrelil v Turčiji.
Oglej si celoten članek

Fant, ki naj bi bil star okoli 12 let, naj bi trdil, da so ga ugrabili oboroženi teroristi, pripadniki skupine Islamska država, mu oblekli jopič z eksplozivom in mu ukazali napad na civiliste. Fant naj bi pred tem zbežal iz Mosula, ki ga še vedno načrtuje omenjena skrajna sunitska skupina. 

V videoposnetku, ki je bil objavljen na spletu, je moč videti aretacijo fanta. Prijeli so ga uro za tem, ko je drugi samomorilski napadalec napadel šiitsko mošejo v mestu Kirkuk. Razstreliti naj bi se nameraval pred mošejo, a so ga k sreči pred tem ustavili. Pas z eksplozivom naj bi kasneje uničili. 

Strahovi, da IS za svoja dejanja izkorišča vedno mlajše dečke, se uresničujejo. Odgovornost za napad v Turčiji, v katerem je umrlo več kot 50 ljudi, je turški predsednik Tayyip Erdogan pripisal prav tej skrajni sunitski skupini. Tudi v tem primeru je napad izvedel deček podobne starosti. 

Preberite še: 

 

 

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 13:53 24. Avgust 2016.

    Glej, saj ti ljudje bežijo od takih razmer. Vsaj večina od njih. Problem je, ker se ne postavijo kontra in …

  • 12:40 24. Avgust 2016.

    Si si pogledal sploh posnetek? Dokler mu niso dali pasu dol so bili le trije tam okoli... dva ki sta …

  • 12:36 24. Avgust 2016.

    Točno zato bi morali ljude nehati živeti v sanjski deželi in spregledati koga in kaj uvažamo pod "Refugees welcome"!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.