Timošenkovo s sodišča odpeljali v pripor

Foto: Reuters Julija Timošenko, pripor Foto: Reuters Julija Timošenko, pripor Foto: Reuters Julija Timošenko, pripor Foto: Reuters Julija Timošenko, pripor Foto: Reuters Julija Timošenko, pripor Foto: Reuters Julija Timošenko, pripor Foto: Reuters Julija Timošenko, pripor Foto: Reuters Julija Timošenko, pripor
Nekdanjo ukrajinsko premierko Julijo Timošenko, ki se na sodišču zagovarja zaradi obtožb o zlorabi položaja, so zaradi neprimernega vedenja med današnjim zaslišanjem aretirali in odpeljali v pripor.
Oglej si celoten članek

Pripor za nekdanjo ukrajinsko premierko Julijo Timošenko je na današnjem sojenju zahtevalo tožilstvo, sodnik, ki je pripor odredil, pa je pojasnil, da je odločitev sprejel zato, ker je Timošenkova "sistematično" kršila pravila v sodni dvorani.
Obtoženka namreč sodniku ni želela odgovarjati stoje, kot to zahtevajo pravila, sodnika pa je tudi žalila in odkrito dvomila v njegovo objektivnost. Sodnik je povedal, da ne ve, kako dolgo bo pripor trajal, in sojenje prekinil do ponedeljka.

Timošenkovo so s sodišča odpeljali v spremstvu številnih policistov, več sto njenih privržencev, ki so se na ulici prerivali s policisti, ki so obkolili avto, v katerem so odpeljali Timošenkovo,  pa so vzklikali "Sramota!"


Sporna pogodba za dobavo plina

Nekdanji premierki očitajo zlorabo položaja v času, ko je bila premierka, zaradi pogodbe o dobavi ruskega zemeljskega plina, ki jo je obtoženka leta 2009 podpisala s svojim ruskim kolegom Vladimirjem Putinom. Pogodba naj bi bila po mnenju tožilstva za Ukrajino izredno neugodna.

Na današnjem zaslišanju je pričal tudi aktualni premier Mikola Azarov, ki je pred sodiščem govoril rusko, Timošenkova pa je zato zahtevala prevajalca, čeprav tudi sama govori rusko. Azarov je izrazil podobno mnenje kot tožilstvo in dejal, da je pogodba državno blagajno po nepotrebnem obremenila za dodatnih 133 milijonov evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.