Tisoč kun kazni za sprehod brez majice

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Kazni za neprimerno oblečene turiste v Dubrovniku.
Oglej si celoten članek

Mestni redarji Dubrovnika bodo po novem kar na licu mesta kaznovali turiste, ki se bodo neprimerno oblečeni sprehajali po središču njihovega starodavnega mesta. 

Prepovedano bo sprejahanje brez majic in hlač, v mesto se ne sme v bikiniju. Kazen za prekršek, tisoč kun (133 evrov) , če plačate takoj, polovica manj, poroča Jutarnji list.

Za ukrep so se v mestu odločili zaradi tamkajšnjih domačinov, ki menijo, da je neprimerno oblečeni in napol goli turisti ne sodijo na Stradun, v zgodovinski center, ki ga obdajajo cerkve in  muzeji.

Po besedah podžupana Dubrovnika Željka Raguže bodo na kontolnih točkah in ob vhodu v mesto namesili obvestila, s katerimi bodo turiste obveščali, naj se primerno oblečejo, saj jih v nasprotnem primeru čaka kazen.

dezurni@zurnal24.si 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 10

  • 08:55 28. Julij 2016.

    škoda je to da ni srbsko,bi bilo bolje

  • 19:11 27. Julij 2016.

    Škoda, ker niso Srbi do konca razbili Dubrovnik, predvsem najstarejše znamenitosti, potem se Hrvati ne bi mogli tako šopiriti!

  • 16:23 26. Julij 2016.

    Edino pravilno, ker ljudje turisti se pa večinoma res na znajo obnašati. Katatsrofa, kako nimajo nobenih manir.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.