Titanika leta 2030 ne bo več

Foto: Žurnal24 K sreči bo ladja za vedno ostala v spominu zaradi ogromne količine fotografskega
Titanik bo čez 20 let ali še prej le še spomin. Agresivna bakterija bo namreč v tolikem času dobesedno pojedla slavno ladjo.
Oglej si celoten članek

Znanstveniki so na podlagi zadnjih preiskav ostalin, ki so v globini 3.800 metrov na dnu Atlantskega oceana od usodne nesreče 14. aprila 1912, prišli do spoznanja, da bo Titanik doživel še drugo, tokrat dokončno uničenje.

Bakterija, ki so jo prvič našli prav na Titaniku, odtod tudi njeno ime halmonas titanicae, namreč nezadržno najeda kovino, morebitno reševanje ladje pa bi bilo zaradi ogromnih stroškov in vprašljivega izida nesmiselno, poroča The Sun.

"Titanik je trajal sto let, toda čez 15 do 20 let na dnu oceana ne bo od njega ostalo nič drugega kot velikanski madež rje,"
je pojasnila Heniretta Mann, znanstvenica, ki je vodila raziskavo. "Gre za tip bakterije, ki ima še posebno rada železo. Narava je zelo premetena in prej ali slej se vse povrne v naravo," je dodala.

Titanik je ob splavitvi tehtal 50 tisoč ton, zaradi trka ob ledeno goro pa je potonil in s seboj potegnil več kot 1.500 ljudi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.